• Samen werken we aan een vitale Hoeksche Waard - Kom je ook Waardmaken?

    Doe mee!
  • Samen werken we aan een vitale Hoeksche Waard - Kom je ook Waardmaken?

    Doe mee!

Waarmakerteams zijn gestart met bouwen!

28 maart 2019
Twintig Waardmakerteams zijn aan de slag
Op 7 maart zijn de Waardmakersteams met elkaar aan de slag gegaan met het maken van een omgevingsvisie voor de Hoeksche Waard. De Waardmakers werken de komende drie maanden in een Waarmakerteam een eigen visie uit.

De komende tijd kunnen ook andere inwoners – individueel of in groepen – zich nog aanmelden. Dat kan via omgevingswet@gemeentehw.nl of via de button bovenaan de pagina.

Omgevingsvisie voor de hele gemeente
De visie betreft een  visie voor de hele Hoeksche Waard. Daarbinnen kunnen de teams natuurlijk accenten leggen op een bepaald onderwerp, het buitengebied, bepaalde dorpen of deelgebieden.

In de omgevingsvisie leggen we nadrukkelijk ook de verbinding met de uitvoering. De teams worden uitgenodigd concrete projecten te benoemen die een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van de visie. Daarbij horen we graag hoe de Waardmakers aankijken naar de rol van inwoners, ondernemers, organisaties en de gemeente in het realiseren van projecten.

Benieuwd naar innovatieve ideeën
Tijdens de startbijeenkomst bleek eens te meer hoe trots inwoners zijn op de kwaliteiten van onze Hoeksche Waard. Iedereen was het erover eens dat er wel hard gewerkt moet worden om deze kwaliteiten ook in de toekomst te behouden.

We zijn erg benieuwd welke ideeën de  Waardmakerteams hebben voor het omgaan met ontwikkelingen als vergrijzing, automatisering, klimaatverandering en de gevolgen voor woningmarkt, arbeidsmarkt, leefbaarheid en omgevingskwaliteit. Vanzelfsprekend is er de afgelopen jaren al veel in gang gezet; we zien nieuwe, aanvullende ideeën dan ook met veel belangstelling tegemoet.

Save the date: 8 april | 9 mei | 19 juni

8 april - presentatie voorlopige resultaten, Alcazar
9 mei - presentatie eindresultaten, Streona
19 juni - presentatie omgevingsvisie (locatie volgt nog)
 

Terug naar het nieuws overzicht

  VOLG ONS:

                          


  VOOR VRAGEN:

 omgevingswet@gemeentehw.nl
 088 - 647 36 47